середа, 28 листопада 2012 02:15

На політичному протесті в Каїрі уже загинуло 2 людини

На політичному протесті в Каїрі уже загинуло 2 людини
ФОТО: 24tv.ua

Як мінімум дві людини загинули в ході зіткнень демонстрантів з правоохоронними органами на площі Тахрір в Каїрі, повідомляє у вівторок міжарабський телеканал "Аль-Джазіра".

Раніше повідомлялося про одного загиблого, причиною смерті якого став застосований поліцією сльозогінний газ. Як повідомлялося, загиблий Фаті Гаріб помер у лікарні через отруєння сльозоточивим газом, який поліція застосовує проти демонстрантів.

Крім протестів в Каїрі, на вулиці вийшли жителі багатьох інших міст Єгипту, зокрема Олександрії, Суеца, Ель-Міньі. Демонстранти виступили проти указу глави держави Мухаммеда Мурси, щодо розширення його повноваження. Вони тримають плакати з написами "Брати мусульмани вкрали революцію" і "Президент підштовхує народ до громадянської непокори".

Відомо, що рух "Брати мусульмани", у свою чергу, скасував заплановану на вівторок акцію на підтримку М. Мурси, щоб уникнути можливих проблем з опозиціонерами.

Раніше єгипетський президент прийняв ряд рішень, які передбачають розширення власних повноважень. В указі глави держави наголошується, що судові влади не можуть скасовувати рішення президента.

Крім того, судді не має права розпускати асамблею, якій доручено розробити нову конституцію країни.

У зв'язку з цим Вища судова рада запропонувала президентові знайти компроміс - не скасовувати дію президентського указу, але обмежити його.

Напередодні прес – секретар єгипетського лідера Ясір Алі повідомив, що М. Мурси погодився з представниками Вищої судової ради, які запропонували обмежити указ глави держави, проте ніякі зміни в указ внесені не були.

Зі свого боку, колегія єгипетських суддів заявила, що підсумки зустрічі лише погіршили криза і що судді продовжать початий минулого тижня страйк.

Зараз ви читаєте новину «На політичному протесті в Каїрі уже загинуло 2 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути