вівторок, 25 жовтня 2011 13:51

Землетрус у Туреччині вже забрав життя 366 людей
21

Фото: Фото: Reuters

Число жертв землетрусу, що стався в неділю на сході Туреччини, досягло 366 осіб, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на турецьку владу. Кількість поранених складає близько 1300 осіб, було зруйновано більше 2200 будинків.

Тим часом турецька опозиція розкритикувала владу за відмову від іноземної допомоги та неефективні дії з порятунку постраждалих. У понеділок прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Туреччина здатна провести рятувальні операції своїми силами і не потребує допомоги, яку вже запропонували близько 50 держав.

За словами депутата від Республіканської народної партії (CHP) Велі Агбаби, відмова від пропозицій про допомогу є великою помилкою в той час, як турецькі рятувальники безуспішно намагаються витягти постраждалих з-під завалів.

"Як можна відкидати допомогу при таких обставинах?" - обурився Агбаба.

Крім того, депутати від CHP і Партії національної дії (MHP) розкритикували владу за неефективне управління рятувальною операцією.

"Допомога надходить з усієї країни, і головне - це ефективно розподілити її", - сказав представник MHP, а Агбаба назвав погане кризове управління однією з головних проблем Туреччини.

Відмова турецької влади від іноземної допомоги викликає критику і з боку простих громадян. За словами останніх, їм не вистачає спеціального обладнання, за допомогою якого можна було б проникати в будівлі, які обвалились.

Тим часом заступник Ердогана Бюлент Аринч заявив, що допомога 50 іноземних держав, у тому числі й Ізраїлю, була відкинута не з політичних причин, а для того, щоб уникнути дезорганізації й хаосу на постраждалих територіях. За словами Аринча, відмова від допомоги з політичних мотивів була б "потворною і неадекватною".

Зараз ви читаєте новину «Землетрус у Туреччині вже забрав життя 366 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути