субота, 30 липня 2011 10:14

Спецтема: Трагедія на шахті у Суходільську

Кількість загиблих гірників зросла до 25 осіб

Кількість загиблих гірників зросла до 25 осіб

Станом на 9:00 суботи, 30 липня, кількість жертв вибуху на шахті "Суходільська-Східна" в Луганській області України досягла 18 осіб, при цьому кількість загиблих гірників на шахті в Макіївці збільшилася до 7 людей. Як повідомляє прес-служба МНС України, постраждало 6 гірників (4 в Макіївці і 2 в Луганській обл.), доля ще 12 залишається невідомою (4 і 8 гірників відповідно).

Як повідомлялося раніше, в п'ятницю, 29 липня, близько 2:00 на шахті "Суходільська-Східна" на горизонті 915 м стався вибух. За даними Головного управління МНС України в Луганській області, на той момент в шахті знаходилися 235 людей. Самостійно вийшли на поверхню 226 осіб.

Також 29 липня у 9:40 у м. Макіївка Донецької області на поверхні шахти ім.Бажанова ДП "Макіїввугілля" сталося руйнування наземної частини стовбура клітьового підйому - пристосування для підйому-спуску людей і вантажу, заввишки - 65 метрів. У наземному стовбурі перебувало, за попередньою інформацією, 13 людей. 538 осіб змогли самостійно піднятися з шахти на поверхню.

Раніше повідомлялося, Державне казначейство України перерахувало виділені урядом 7,6 млн гривень на рахунки Луганської та Донецької обласних державних адміністрацій для надання допомоги потерпілим і сім'ям загиблих в результаті аварій на шахтах "Суходільська-Східна" в Луганській та імені Бажанова в Макіївці Донецької області, повідомляється на сайті Держказначейства.

Зараз ви читаєте новину «Кількість загиблих гірників зросла до 25 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути