Ексклюзиви
понеділок, 18 квітня 2011 17:12

На Буковині "регіонал" зі своїми родичами по-звірячому побили рибалок
5

Фото: Фото з сайту bukinfo.com.ua

У місті Заставна Чернівецької області кілька озброєних чоловіків жорстоко побили, а потім катували чотирьох рибалок. Усе це відбувалось у присутності голови Застявнянської РДА Михайла Бойчука від Партії регіонів.

На вихідних четверо місцевих жителів рибалили на одному з платних ставків "Блакитна нива" у райцентрі. Василя Слободяна, Івана Абрамовича, Миколу Михайлика та Івана Бабія "охоронці ставка" били битами по тілу, приковували кайданами до бетонних стовпів, погрожували вбити і опустити на дно ставка. Також зловмисники стріляли з рушниць у повітря, коли покаліченим і заляканим людям дали три хвилини на те, щоб вони встигли утекти. В усіх потерпілих чисельні травми та гематоми, переламані кістки та ребра.

Іван Бабій другий день перебуває у реанімаційному відділенні районної лікарні. За інформацією партії БЮТ-"Батьківщина", він є батьком дитини-інваліда. Чоловік опинився у реанімації з проламаним черепом та внутрішнім крововиливом.

Потерпілі побоялись звертатись до районного відділку міліції, а тому найперше написали заяву прокурору Чернівецької області.

"Годину тому я отримав звернення цих громадян з міста Заставна. Ми проводимо документування цього факту і прокуратура займеться цією справою, - повідомив прокурор Чернівецької області Петро Коваль. - На час проведення слідства та перевірки голова Заставнівської РДА не буде відсторонений від своєї посади, адже для цього немає поки що підстав".

Відповідаючи на запитання журналістів, чи нададуть потерпілим охорону, прокурор області відповів, що якщо вони виявлять таке бажання і з відповідною заявою звернуться до прокуратури, то їм ніхто у цьому не відмовить.

За словами потерпілих, у їхньому побитті та катуванні особисто брав участь керівник Заставнянського району, депутат обласної ради від Партії регіонів Михайло Бойчук. "Бютівці" стверджують, що спільниками голови РДА були його брат і зять. Вони були озброєні рушницями, вінчестерами і бейсбольними битами.

У свою чергу голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв звернувся до прокурора області та начальника УМВС України у області з проханням ретельно розслідувати інформацію про інцидент у місті Заставна.

"Якщо ця інформація знайде підтвердження в правоохоронних органах, як голова обласної державної адміністрації, я закликаю до  повного, об'єктивного розслідування і адекватного покарання винних", - відзначив Папієв.


Зараз ви читаєте новину «На Буковині "регіонал" зі своїми родичами по-звірячому побили рибалок ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

109

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути