Ексклюзиви
понеділок, 18 квітня 2011 09:53

Стали відомі імена мінських терористів

Стали відомі імена мінських терористів

Теракт, жертвами якого стали 13 осіб, залишиться на совісті слюсарів-трактористів з Вітебська.

Life News стали відомі імена трьох винуватців трагедії, що сталася в Мінську 11 квітня.

Силовики Білорусії вважають, що організаторами теракту стали однокласники з Вітебська 25-річні Дмитро Коновалов, Влад Ковальов і якийсь 28-річний Медведєв.

"Митька і Влад були кращими друзями в школі, вчилися в одному класі, - розповідає однокласник затриманих Василь Н. - З іншими хлопцями вони майже не спілкувалися. Митька завжди був дивним і замкнутим, в школі вчився слабо".

"Тверда п'ятірка у нього була тільки з хімії. Ось тут йому рівних не було. Спочатку петарди робив, потім став майструвати вибух-пакети, дуже потужні. Ну і Влад завжди допомагав йому у всьому, був його єдиним другом".

Закінчивши школу, Ковальов і Коновалов пішли навчатись в профучилище. Отримавши професію слюсаря, друзі влаштувалися працювати на Вітебський завод тракторних запчастин. Там вони і познайомилися з третім затриманим за підозрою у вибуху 28-річним слюсарем Медведєвим.

Підпільна лабораторія з виготовлення вибухівки знаходилася в підвалі п'ятиповерхівки, де жили сім'ї Коновалова і Ковальова.

"При обшуку в підвалі одного з будинків по 1-му провулку Рєпіна була виявлена лабораторія, де Коновалов збирав вибухівку, - підтвердили в правоохоронних органах Вітебська. - Крім вибухових речовин у підвалі знайшли дві сотні підшипників, шматків металу та арматури, які слюсарі принесли з заводу. Зараз ведуться перевірки в підвалах і на горищах сусідніх будинків".

Кілька місяців тому Коновалов і Ковальов переїхали жити до Мінська, де займалися ретельної плануванням і організацією теракту.

"Після того, як їх заарештували, вони здали ще одного спільника, теж слюсаря заводу тракторних запчастин. Його прізвище Медведєв. Він допомагав їм майструвати вибухівку, - розповіло джерело в силових структурах Білорусії. - Його затримали співробітники КДБ. Зараз на заводі проходять обшуки і опитування. З'ясовують, хто з робітників міг знати про заплановане вибух".

На допиті Коновалов, Ковальов і Медведєв визнали свою провину в здійсненні теракту в Мінському метро.

Так само вони взяли на себе відповідальність за вибух в Мінську в липні 2008 року і два вибухи у Вітебську в 2005 році.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі імена мінських терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути