понеділок, 21 березня 2011 15:01

У Харкові робітники перекрили дорогу через борги по зарплаті
10

Сьогодні, 21 березня, о 9:00 робітники Харківського приладобудівного заводу імені Шевченка перекрили дорогу по вулиці Жовтневої Революції, вимагаючи погасити заборгованість із зарплати.

На акцію протесту вийшли близько 500 осіб. Вулицею не можуть проїхати автомобілі, стоять трамваї. Зокрема, не курсують трамваї 3-го, 7-го і 27-го маршрутів.

"Борг із зарплати зараз складає 27 мільйонів гривень. Робітники не отримали гроші за 14 місяців - 4 місяці 2008 року, 4 місяці 2009 року, 4 місяці 2010 року та 2 місяці 2011 року", - заявив екс-депутат Харківської облради Павло Тищенко, який опікується долею заводу.

За його словами, на зустріч з робітниками сьогодні запрошували голову Харківської обладміністрації Михайла Добкіна, Харківського міського голову Геннадія Кернеса, але вони, говорить Тищенко, "відмовилися приїхати". Замість перших осіб міста та області до страйкуючих заводчан приїхав начальник обласного управління промисловості Юрій Гуренко.

Губернатор Харківської області Михайло Добкін заявив, що найближчим часом директора заводу Андрія Тимчука буде звільнено.

***

Харківський приладобудівний завод - багатопрофільне приладобудівне підприємство. Чисельність працюючих на підприємстві на 1 червня 2010 року склала 1670 осіб.

Основні види продукції: телефонні станції, засоби телекомунікації, охорони та сигналізації, АСУ, обчислювальні комплекси, побутова електронна апаратура. Підприємство збиткове з 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові робітники перекрили дорогу через борги по зарплаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути