Ексклюзиви
понеділок, 28 лютого 2011 19:03

Художник за імітований секс "мотатиме строк" у колонії

Художник і блогер Олександр Володарський з 1 березня відбуватиме покарання за перфоманс з імітації статевого акту під стінами парламенту. Його направлено до виправного закладу № 132 у селищі Коцюбинському під Києвом. Про це він повідомив кореспонденту Gazeta.ua

"Зрозуміло, емоції не особливо радісні, - сказав він. - Хоча при цьому є певне полегшення, бо досі перебував у злегка підвішеному стані. Незважаючи на те, що мій вирок набув чинності 24 грудня 2010 року, я не мав жодних офіційних паперів про те, у якій формі і з якого числа маю його офіційно відбувати".

Хоча за словами Олександра Володарського, його цілком влаштовувала можливість відбувати покарання вдома.

"На початку лютого підходив дільничний. Сказав, що я зможу відбути у себе вдома і просто приходити і відзначатися в кримінальну інспекцію. Але насправді жити вдома і відзначатитися цією формою покарання не передбачено. Такий варіант, безумовно, був би дуже приємним і бажаним. Мене викликали з інспекції минулої п'ятниці і видали приписку в Коцюбинському".

Також Олександру Володарському вдалося дещо з"ясувати про виправну установу.

"Це не зовсім колонія або в'язниця. Це гуртожиток напівказарменного типу, який зазвичай пов'язаний із роботою на якомусь підприємстві і проживанні в межах одного населеного пункту. Вихід за межі території можливий за узгодженням із адміністрацією. Необмежене число відвідувань. Є телефон, з якого можна дзвонити у навколишній світ. Але мобільники і будь-яка техніка на території заборонені".

Говорячи про термін перебування у виправному закладі він зазначив:

"Буду там 9 місяців, якщо не буде умовно-дострокового звільнення. За вироком мені 1 рік. Час перебування в СІЗО – 1,5 місяця – мені зараховували у подвійному розмірі.

Ще не зрозуміло, де доведеться працювати. У Коцюбинському займаються виготовленням контейнерів для сміття. У теорії, можна працювати і на іншому виробництві, якщо є роботодавець".

Нагадаємо, Володарського затримали 2 листопада 2009 року після того, як він разом із партнеркою влаштував перформанс під стінами Верховної Ради.

У рамках акції учасники імітували статевий акт. Таким чином, Володарский, за його словами, намагався "привернути увагу суспільства до нетерпимого стану масових порушень прав людини в Україні, що мають місце як внаслідок ганебного законодавства, так і завдяки бездарній та непрофесійній роботі Національної експертної комісії з питань суспільної моралі".

На час слідства його півтора місяці утримували в СІЗО.

У вересні 2010 року суд визнав його винним у хуліганстві, вчиненому групою осіб (ст. 296 ч. 2 Кримінального кодексу України) і прийняв рішення про обмеження волі строком на один рік, зарахувавши й термін перебування в СІЗО.

 

Зараз ви читаєте новину «Художник за імітований секс "мотатиме строк" у колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути