вівторок, 22 червня 2021 12:24

Заснула за кермом: поховали 21-річну спортсменку, яка загинула в ДТП

Автор: Facebook
  20 червня в ДТП на трасі Київ-Прилуки загинула українська легкоатлетка 21-річна Катерина Долган
20 червня в ДТП на трасі Київ-Прилуки загинула українська легкоатлетка 21-річна Катерина Долган

22 червня у місті Прилуки на Чернігівщині поховали легкоатлетку 21-річну Катерину Долган.

Дівчина загинула 20 червня в ДТП на трасі Київ – Прилуки. Напередодні вона брала участь в Київському ультрамарафоні в дистанції на 50 км. Коли після марафону Катерина поверталася додому, то заснула за кермом. Автомобіль вилетів з дороги й врізався в дерев'яну дошку, яка пробила лобове скло.

"Тиждень тому Катя звернулася до мене, щоб замовити торт на 22 червня для сімейного свята. Хотіла звичайний наполеон, без прикрас. Але сьогодні мене приголомшила новина про те, що Каті більше немає. Страшне горе для сім'ї. Пішла у вічність молода, вродлива, усміхнена дівчина, гордість родини", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua кондитерка з Прилук Ганна.

Катерина Долган була кандидаткою в майстри спорту з легкої атлетики, призеркою численних змагань і чемпіонатів України. У квітні торік встановила рекорд України з бігу на 10 тис. м. А у вересні стала рекордсменкою Національного реєстру рекордів України в номінації "Найбезперервніший біг на біговому тренажері". Спортсменка впродовж 5 год. без перерв на відпочинок пробігла дистанцію 51 км. Місяць тому дівчина посіла друге місце в чемпіонаті України з гірського бігу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їй було 22: назвали ім'я загиблої військової на Донбасі

"За два дні до загибелі Катерина Долган брала участь у легкоатлетичному забігу в Сумах. Попереду було багато планів, перемог і мрій. Коли ми готували її рекорд, то назвали Катю "Та, що біжить за Сонцем". Легкого бігу тобі у Вічність, дівчинко", - сказала керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

"Я намагався робити тебе щасливою щодня. Можливо, це змусило тебе любити мене так сильно, ніжно й лагідно. Вдячний Богу, що ти прийшла в моє життя. Я кохаю тебе настільки сильно, як і кохав, навіть після того, як ти пішла. Надто боляче, смуток переповнює, не можу знайти правильних слів. Думаю, ти мене зрозумієш. Більшість із вас знала Катю, але так, як я - ніхто. Це не людина, це був ангел. Сьогодні на небесах на одного янгола побільшало", - написав у Facebook хлопець Катерини Павло Філонов.

У Черкасах KIA Optima виїхав на смугу зустрічного руху й зіткнувся з Audi A4. Водій останнього й пасажир КІА загинули на місці аварії. Пасажирку Audi доправили до лікарні, де вона померла. Аварія сталася приблизно о 23:00 20 червня.

Зараз ви читаєте новину «Заснула за кермом: поховали 21-річну спортсменку, яка загинула в ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути