середа, 04 квітня 2018 12:33

Помер відомий поет-постшістдесятник

3 квітня помер письменник, представник Київської школи поезії Станіслав Вишенський. Йому було 73 роки. Пішов з життя в селі Скибин Київської області.

Автор: rbc.ua
  Станіслав Вишенський належав до Київської школи поезії
Станіслав Вишенський належав до Київської школи поезії

Про це у Facebook повідомили друзі та рідні Вишенського.

"Спочатку я знав його як персонажа творів Ярослава Ороса. Потім пізнав його поезію. Згодом познайомилися. Пили іноді чарку, спілкувалися. Сьогодні він відлетів до Ирію", – написав у Facebook письменник, журналіст та видавець Сергій Пантюк.

"Востаннє я бачився зі Стасом під час фестивалю "Країна Мрій" 2009-го, - написав журналіст і письменник Андрій Коваленко. - Випало так, що разом поверталися додому Броварською лінією метро. Останнє, що я почув від Станіслава Вишенського: "Працюй зі словниками, особливо – з Грінченківським, звіряй кожне слово…". Минулої осені довідався від Ярослава Ороса, що Вишенський тяжко хворіє".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер звільнений з російського полону Юрій Солошенко

Станіслав Вишенський народився у Переяславі-Хмельницькому на Київщині. Закінчив столичний педагогічний інститут. Працював редактором "Українського ботанічного журналу", видавництва "Веселка", літредактором журналу "Вавилон", головним редактором Київської філії видавництва "Фоліо", відповідальним секретарем журналу "Дошкільне виховання", був головним редактором журналу "Книжковий клуб плюс".

Вишенський належав до Київської школи поезії разом із Василем Голобородьком, Миколою Воробйовим, Михайлом Григоревим, Віктором Кордуном, Василем Рубаном. Він є автором збірок віршів "Симфори", "Світотвір", "Альта", "Колекція снігів", "Синус покуття", "Перевтомлені скафандром" та інших.

Поховають поета 4 квітня у Скибині, неподалік від Броварів о 12:00.

У Тернополі померла колишня зв'язкова Української повстанської армії Лідія Романчук. Її серце зупинилося 26 березня. За 3 дні мала святкувати 92-річчя.

Зараз ви читаєте новину «Помер відомий поет-постшістдесятник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути