Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2018 12:25

Помер автор хітів Ротару та Кіркорова

Автор: starhit
  Не стало Тончо Русєва, який писав 100-відсоткові хіти для Ротару та Кіркорова
Не стало Тончо Русєва, який писав 100-відсоткові хіти для Ротару та Кіркорова

У Болгарії помер композитор Тончо Русєв, який писав пісні для Софії Ротару та Філіпа Кіркорова. Чоловіка не стало на 86 році життя, у вівторок 10 квітня. До свого дня народження не дожив 10 днів.

Про це повідомив у своєму мікроблозі російський співак болгарського походження Філіп Кіркоров.

"Тільки недавно зустрічалися у будинку Тончо в Софії, коли був з гастролями в рідній Болгарії. Думав я тоді, що ми з Бедросом його бачимо востаннє? Ні. Спочивай з миром. Пам'ять про тебе і про твої геніальні красиві пісні буде жити в моїй пам'яті і серці вічно, - написав Кіркоров у своєму Instagram. - Саме він був автором моїх перших пісень, які принесли мені перший успіх і популярність - "Синдбад-Мореплавець", "Вдень і вночі". Також дует з Ані Лорак "Запитай у моря" і, звичайно ж, мою найулюбленішу і дорогу для мене пісню, яка принесла мені найбільший успіх і любов мільйонів шанувальників в далекому 1990 році, - "Ти, ти, ти".

За словами близьких композитора, він пішов з життя після боротьби з хворобою. Про те, з якою саме недугою зіткнувся Русев, члени його сім'ї не уточнили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першокласниця не дочекалася пересадки серця

Тончо Русев почав свій творчий шлях ще в 1940-х, коли батько майбутнього музиканта, дізнавшись про його талант, продав свій годинник і купив хлопчикові трубу.

Протягом декількох десятків років Тончо створював хіти для відомих болгарських артистів. Композитору довелося попрацювати з Філіпом Кіркоровим, Софією Ротару. Для неї написав пісню "Птица". Більшість своїх пісень Русев склав на вірші рідних поетів.

Російська дитяча письменниця Ірина Токмакова померла у Москві 5 квітня

Їй було 89 років. Ірина Петрівна відома як автор повістей-казок, віршів та п'єс для дітей дошкільного віку, класичних перекладів англійської та шведської народної поезії.

Зараз ви читаєте новину «Помер автор хітів Ротару та Кіркорова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути