субота, 14 липня 2018 05:05

"Кохання — це і є життя": рік тому не стало авторки "Анжеліки"

"Кохання — це і є життя": рік тому не стало авторки "Анжеліки"

14 липня 2017-го року померла автор світового бесцелеру "Анжеліка" Анн Голон. Їй було 95 років. Справжне їмя письменниці - Симона Шанже.

Анн Голон - французька письменниця та журналістка. Разом зі своїм чоловіком Всеволодом Голубиновим написали серію книг "Анжеліка". Згодом твори екранізували.

Образ Анжеліки письменниці привидівся в парку Версалю під час прогулянки. Уявила маленьку дівчинку на фоні пейзажів. В повітрі почулося "Маркіза ангелів". Через тиждень Анн придумала їй імя - Анжеліка. Пізніше вона з чоловіком відправилися до бібліотеки Версальського замку, де разом шукали документи, щоб правдиво відобразити події XVII ст. у романі "Анжеліка".

На початку планувалося видати 2-3 книги "Анжеліки", але згодом твір набрав обертів. Анн, працюючи над написанням книг, порівнювала себе із селянином, який сіяв поле, зернинку за зернинкою.

"Головне джерело нових ідей - саме життя, - розповідала Анн Голон. - Часом повороти сюжету підказують звичайні нюанси - кулінарний рецепт, захід сонця. Чоловік називав мене "мурахоїдом" або "бджілкою" за звичку промовляти вголос враження, перетворюючи їх в "будівельний матеріал" для "Анжеліки". Це могли бути деталі одягу або зовнішній вигляд перехожих".

Цитати Анн Голон:

"Кохання — німе, словами не виразити. Чим глибше почуття, тим важче говорити."

"Життя рідко нам дає стільки зла, стільки могло б"

"У переможених не має союзників"

"Не потрібно говорити ніколи більше. Життя так змінюється, колесо крутиться."

"Кохання — це ї є життя"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: " Відомі люди, які пішли з життя 2017року "

Анн Голон народилася 17 грудня 1921 року в Тулоні у родині капітана французького флоту. У 18 років вона написала свою першу книгу "Країна моїми очима". Ця книга була опублікована у 1944 році.

Зараз ви читаєте новину «"Кохання — це і є життя": рік тому не стало авторки "Анжеліки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути