Ексклюзиви
пʼятниця, 15 квітня 2011 18:41

Журналістам "Kyiv Post" заблокували доступ до сайту

Журналістам "Kyiv Post" заблокували доступ до сайту

Журналістам газети "Kyiv Post" заблокували доступ до сайту. Про це йдеться в заяві редакції, в якій викладені подробиці конфлікту з власником видання.

"Зараз доступ до сайтів для редакції заблокований", - сказано в повідомленні редакції газети, розміщеному в "Facebook".

Журналісти видання виклали передісторію, "наскільки її знає редакція". "Вночі з 14 на 15 квітня, коли останній номер англомовної газети був направлений до друку, Мухаммед Захур (власник видання, - ред.) подзвонив Брайану Боннеру (головний редактор газети, - ред.), щоб сказати, що газета буде закрита, якщо в ній буде надруковано інтерв'ю, яке Міністр Микола Присяжнюк дав 11 квітня. Захур попросив Боннера не друкувати статтю ні в Інтернеті, ні в газеті . Все це відбувалося під час годинної телефонної розмови, яка завершилася о 01:30 ночі", - йдеться в повідомленні, пише ЛігаБізнесІнформ.

Після цього Боннер обдумав пропозицію і відхилив.

"До відправлення до друку газети вночі 14 квітня Захур мав кілька дискусій з головним редактором стосовно цього інтерв'ю. Дискусії протягом тижня між Захуром і Боннером велися навколо того, що питання дуже делікатне, і що стаття потенційно може мати погані наслідки як для "Kyiv Post", так і для компанії Захура. Захур говорив про Присяжнюка як про "доброго друга". Боннер, у свою чергу, сказав, що стаття повністю відобразить те, що Міністр сільського господарства сказав в інтерв'ю, що всі принципи журналістської етики були повною мірою дотримані", - зазначили в редакції.

"У 23:35 14 квітня Захур написав Боннеру лист з запитанням, чи пішла стаття до друку. У відповідь Боннер сказав, що так і вислав Захуру текст англійською мовою. О першій годині ночі Захур подзвонив Боннеру і сказав, що стаття була перекладена на російську і відправлена Міністру, який, за словами Захура, відреагував на неї погано. Після досить тривалої дискусії Захур попередив, що "Kyiv Post" може бути ліквідована вранці, якщо стаття вийде в газеті або Інтернеті ", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні "Facebook" редакція газети виклала свою позицію.

"Кожен власник газети вправі визначати редакційну політику і вибирати головного редактора на власний розсуд, і, звичайно, кожну людину можна замінити. Але звільнення Боннера, який на посаді головного редактора працював майже три роки, нищить історію незалежної журналістики в газеті, яка була заснована на цьому принципі в 1995 році. Захур публічно говорив, що буде дотримуватися цієї традиції невтручання в те, що пишуть журналісти, коли купував газету майже два роки тому. Закриття "Kyiv Post" - це занадто висока ціна для редакції, що складається з 30 чоловік, і громади, для якої редакція працює ", - сказано в заяві.

При цьому, як зазначили в редакції, раніше Боннеру також надходили попередження, починаючи з червня 2010 року, від представників Захура в компанії ISTIL Group, "обережно ставитися до новин, про які пише" Kyiv Post "та зайняти позицію більшої підтримки щодо Президента Віктора Януковича та його Адміністрації ".

Зараз ви читаєте новину «Журналістам "Kyiv Post" заблокували доступ до сайту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути