вівторок, 26 березня 2013 12:50

Жителі Вишневого і Боярки їхали на роботу три години
5

Фото: Фото: Анна Усік

"Вася, ти як хочеш, а я в наступну маршрутку мушу влізти. Мене начальник за спізнення на роботу приб'є. Він за 10 хвилин штрафує на сто гривень", - каже жінка у чорній дублянці на кінцевій зупинці маршрутки № 805 у місті Вишневе.

У вівторок, 26 березня, навпроти залізничного вокзалу у Вишневому вишиковуються чотири черги. Люди чекають на маршрутки 301, 302, 805 і 732, які прямують із Вишневого до Києва. В автобуси напихаються за 1-2 хв. Двері ледь зачиняються. Більшості маршруток немає. Вони через затори не встигають повернутися з Києва.

"Обіцяли до вівторка розчистити дороги, але до Вишневого ніхто й не запускав очисну техніку. На дорозі, як серед поля. Під місивом снігу суцільний лід, - каже водій одного з маршрутних таксі Віктор Левчук. - Їхати можна лише по одній смузі. Більшість водіїв сьогодні не вийшли на роботу, бо у березні, коли потепліло, поміняли зимові шини на літні. Їм тепер виїжджати на рейс небезпечно".

До маршрутки № 302 вишиковується черга на 100 м. Автобус набивається повністю. Чоловік, який стоїть на сходах, не пускає у салон огрядну жінку у лисячій шубі.

"Мене самого ці сходи можуть не витримати, а з вами ми точно на півдорозі провалимось", - говорить чоловік. Коли жінка таки робить спробу прорватися у салон, чоловік виштовхує її. Жінка матюкається, плюється і стає у чергу. З іншої маршрутки пасажирів виштовхують мало не на ходу.

"Всі все одно не вліземо, - кричить дівчина у жовтій дутій куртці до вусатого чоловіка у синьому пальто. - Я годину в черзі стояла, сіла у п'яту маршрутку. Почекайте, скоро ваша приїде".

"Я вже 50 хвилин стою. Руки і ноги замерзли. А як наступний автобус подадуть через півгодини, то на роботу хворий приїду", - каже вусань і таки проривається у салон.

Дороги нерозчищені. Маршрутки та автомобілі рухаються однією смугою. Олена Руденко з Боярки замість години на роботу до Контрактової площі у Києві їде три.

"З самого міста ми виїжджали півгодини, - зізнається Олена Володимирівна. - Дорога жахлива. Чоловік жартував, що на санках через поле ми б швидше доїхали. Люди у переповнених маршрутках мало не мліли. Хоч на вулиці холодно, мусили відкривати вікна. Погано ставало сердечникам і людям з високим тиском. Місця ніхто не уступав навіть пенсіонерам і вагітним, бо стоячи їхати ще важче. У маршрутку сіла о 8 ранку, а на роботу приїхала тільки в 11".

Зараз ви читаєте новину «Жителі Вишневого і Боярки їхали на роботу три години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути