понеділок, 09 травня 2016 13:02

Вінничани просять збудувати крематорій - петиція до міської ради

Вінничани просять збудувати крематорій - петиція до міської ради
komtv.org

Вінничани зібрали 180 підписів на підримку проекту, про будівництво місцевого крематорію. Автором петиції є громадський діяч Дмитро Муженко. Він зазначає, що створення крематорію поліпшить екологію і зекономить землю вінницької громади, пише vlasno.info

"Якщо є люди, яким це потрібно, то, можливо, варто будувати. Але робити це за рахунок держави чи місцевого бюджету не потрібно. Є більш важливі напрямки, в які варто інвестувати кошти", - каже вінничанин Валентин.

Нове кладовище площею 36 гектарів міська рада планує розмістити поряд з мікрорайоном "Академічний". Його має вистачити на десять років поховань.

"Вінниці діють два міських кладовища — біля села Лука Мелешківська та Сабарова. Проводять так звані підпоховання і на центральних кладовищах Вінниці. Цвинтар на "Луці" розширяли кілька разів. Воно розкинулося на десятки "кварталів". Ховатимуть тут ще принаймні протягом року", - розповідає директор департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко.

У міському бюджеті Вінниці передбачене будування колумбарію. Це спеціальна стіна, у яку ховатимуть урни із прахом померлих, з'явиться у місті за пару років.

"Кремація, дійсно, дасть можливість зменшити території традиційних поховань і застосовувати цивілізований підхід до культури поховань. Це європейський досвід" - стверджує Ніценко.

Читайте також: Крадій з неймовірною силою розтрощив кладовище

Нагадаємо: у селі Лука-Мелешківська Вінницького району під вантажівку потрапив велосипедист. Це сталося вчора, в поминальний день на міському кладовищі. Слідчі відкрили кримінальне провадження за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого. За це водія можуть покарати до 8 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Вінничани просять збудувати крематорій - петиція до міської ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути