пʼятниця, 23 жовтня 2009 10:43

Жителів КНДР за прогули на роботі відправляють у трудові табори

Жителів КНДР за прогули на роботі відправляють у трудові табори

Ситуація з продовольчою допомогою Північній Кореї є "вкрай гострою". Після того, як в світі гостро відреагували на проведені Північною Кореєю ядерні та ракетні випробування, влада цієї країни почала вводити нові обмеження на продовольчі постачання. Тепер гуманітарну допомогу в рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН отримує всього третина населення країни - це менше 2 млн осіб.

Про це розповів в своїй щорічній доповіді спецпредставник ООН по Північній Кореї Вітіт Мунтарбхорн на засіданні представників 192 країн, що входять до Всесвітньої продовольчої програми.

За його словами, в особливо важкому положенні опинилися жінки, багато з яких не мають роботи, а також ув"язнені.

Як сказав Мунтарбхорн, ситуація ускладнюється ще й тим, що влада приступила до згортання деяких заходів економічної лібералізації, прийнятих нею раніше. Жінкам до 49 років тепер заборонено займатися торгівлею, по країні закриваються продовольчі ринки. Це вже призвело до сутичок між торговками і владою.

Жінкам також забороняється користуватися велосипедами, їх змушують носити спідниці, а не брюки.

У доповіді ООН йдеться про атмосферу страху і репресій, що панує в країні, жахливі умови у в"язницях. Людей відправляють в трудові табори за прогули на роботі і за перегляд фільмів з Південної Кореї.

Тим часом, заступник представника КНДР в ООН Пак Ток-Хун відкинув цю доповідь і заявив, що його країну третирують заради досягнення низовинних політичних цілей.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Жителів КНДР за прогули на роботі відправляють у трудові табори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути