Ексклюзиви
четвер, 29 березня 2018 01:37

Жінка з двома носами після операції стала красунею
4

Ганна Скорик після операції
Фото: Сьогодні
Ганна Скорик та хірург Ростислав Валіхновський після операції
Хірург Ростислав Валіхновський
Ганна Скорик та хірург Ростислав Валіхновський перед операцією

Ганна Скорик, яка мала спотворений ніс, зробила операцію і вразила гарним виглядом. Хірургічне втручання коштувало біля 10 тисяч євро. Однак лікар Ростислав Валіхновський зробив операцію безкоштовно.

Жінка народилася у селі Чистоводівка на Харківщині. Місцеві лікарі не змогли поставити їй правильний діагноз, а в Донецьку та Харкові робити пластичну операцію відмовлялися через надто юний вік. Її історію розповіло видання "Сьогодні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кіборгу" треба терміново зібрати гроші на лікування покалічених рук

Поставити діагноз Ганні вдалося київським лікарям. Вони з'ясували, що у жінки фронтоназальна дисплазія. Хвороба виникає ще на рівні ембріонального розвитку в утробі матері. Перші симптоми — велика відстань між очима і спотворений ніс.

Автор: архів Ростислава Валіхновського
  Ганна Скорик та хірург Ростислав Валіхновський перед операцією
Ганна Скорик та хірург Ростислав Валіхновський перед операцією

"Випадок Ані дуже рідкісний – таких пацієнтів одиниці на мільйони, – розповідає відомий хірург Ростислав Валіхновський. – Цей діагноз вважається одним з найважчих в пластичній хірургії. Якщо говорити просто – у дівчинки від народження було два носа. Вона не відчувала запахів, не могла нормально дихати, у неї були постійні запальні процеси. Але крім цього діагнозу, ми знайшли пухлину в головному мозку. Слава Богу, виявилася доброякісною".

Односельці впевнені, що винним у всьому може бути батько дівчинки. Той під час вагітності бив її маму – Наталю Скорик.

По всьому тілу у неї були синці, - розповіла односельчанка, подруга родини Тетяна Усольцева. - Він тільки обличчя не чіпав, щоб ніхто не помітив побоїв. Хоча спочатку, як тільки вони познайомилися, був хорошим. Потім почав вживати алкоголь. Наталя до кінця сподівалася, що все зміниться, а потім все одно пішла від нього

Лікарі-генетики заявляють, що фронтоназальна дисплазія з'являється, якщо на організм вагітної жінки впливає радіація, хімічні речовини, погана екологічна обстановка, вірусні інфекції, погані звички вагітної, перенесені інфекційні хвороби або навіть авітаміноз.

Автор: Сьогодні
  Ганна Скорик та хірург Ростислав Валіхновський після операції
Ганна Скорик та хірург Ростислав Валіхновський після операції

"Ми провели двоетапне хірургічне втручання і виправили цей недолік: відновили функцію дихання, а також природну зовнішність, - каже хірург Ростислав Валіхновський. - Результат хірургічного втручання формується протягом року. У світі, як і в Україні, подібна операції коштує близько 10 тисяч євро. Оскільки у родини немає таких грошей, я погодився допомогти безкоштовно".

За словами лікаря, з віком у дівчини не повинно статися значущих негативних змін, і її ніс вже ніколи не матиме спотворений вигляд.

"Після 25-річного віку риси обличчя сильно не змінюються, тому що вже сформований лицьовий скелет, – додає хірург. – До попереднього вигляду Аня більше ніколи не повернеться, адже сталися фундаментальні зміни в структурі, анатомії і функціях її носа".

Автор: Сьогодні
  Ганна Скорик після операції
Ганна Скорик після операції
63-річному Кевіну Дейлі з американського міста Хобокен, штат Нью-Джерсі, вирізали 13 кг пухлину. Вона була розміром з пляжний м'яч і росла в організмі близько10 років.
Зараз ви читаєте новину «Жінка з двома носами після операції стала красунею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути