Ексклюзиви
середа, 10 квітня 2013 18:18

Землетрус в Ірані стер з лиця землі цілі села
12

Фото: Фото: Reuters

Черговий удар стихії відчули на півдні Ірану. Даних про руйнування і постраждалих поки не надходило.

Повторний землетрус магнітудою 5,6 стався сьогодні на півдні Ірану в 3:58 за Києвом. За даними сейсмологів, вогнище залягало всього в 10 км від поверхні, а епіцентр знаходився в 94 км від адміністративного центру провінції Бушер, куди удар стихії припав 9 квітня. Повідомлень про можливих потерпілих і руйнування поки не надходило.

Напередодні 37 людей загинули і 850 поранені в результаті потужного землетрусу в провінції Бушер. Перші поштовхи силою 6,5 бала були зафіксовані вдень 9 квітня.

Стерті з лиця землі кілька сіл, зруйновано сотні будинків в найближчих містах. Зараз там працюють медики і рятувальники. У розборі завалів задіяна важка техніка. Для допомоги постраждалим використовуються вертольоти. По всій країні оголошено триденний траур.

Відомо, що землетрус стався менш ніж за сотню кілометрів від єдиної в країні атомної електростанції. Влада країни стверджують, що удар стихії не вплинув на роботу АЕС.

Для того, щоб точно з'ясувати стан будівель і обладнання, створена спеціальна комісія. Крім місцевих фахівців до неї увійшли російські атомники, повідомляє НТВ.

Зараз ви читаєте новину «Землетрус в Ірані стер з лиця землі цілі села». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути