Ексклюзиви
четвер, 14 вересня 2006 18:31

Затримані в Криму бандити-вбивці виявилися колишніми міліціонерами

 

Вчора вранці у Севастополі міліція затримала 4 членів севастопольської філії банди "Башмаки". Анатолій Жижерун, Михайло Пліз, Ігор Чесноков, Євген Корольов підозрюються в організації у 90-х роках на кримському півострові серії замовних вбивств, викраданнях людей, розбої.

Тоді Жижерун працював у місцевій міліції. Був судимий за незаконне зберігання зброї. Заяву до міліції на нього написала рідна донька. Після того, як вийшов з зони, Анатолій став директором бази відпочинку "Ізумруд". Вона знаходиться за 50 кілометрів від Севастополя. При затриманні він кричав на міліціонерів:

- Я подзвоню в Київ, дуже відомому політику і всіх ментів, які мене взяли, звільню з роботи.

Пліз у 90 роках був одним із найближчих соратників відомого кримінального авторитета, нині покійного Бориса Савлохова. Працював у севастопольській міліції інструктором з рукопашного бою. Був неодноразовим чемпіоном Європи з дзю-до. При затриманні у нього вилучили бойовий пістолет та спортивні нагороди чемпіона. Останнім часом був одним із керівників центрального універмагу Севастополя.

Чесноков, на прізвисько "Чіча", був одним із керівників севастопольської філії "Башмаків". При затриманні у його машині знайшли бойову гранату, а Корольов, колишній кримський бізнесмен, сьогодні став безробітним.

Банду "Башмаки" вони організували у 90-х роках з Віктором Башкмаковим. Вона<>стала на кримському півострові однією з найпотужніших і конкурувала з кримським організованим злочинним угрупуванням "Сейлем". На рахунку башмаківців до 50 вбивств, 8 викрадень людей. Вони вбивали у Криму, Одесі, Запоріжжі, Харкові.

В 95 році "башмаки" вбили колишнього першого заступника кримінальної міліції МВС Севастополя Володимира Чигиринського. Він вийшов на пенсію і займався на кримському півострові нафтогазовим бізнесом. Одразу ж після розстрілу високопоставленого міліціонера, оперативниками були затримані виконавці вбивства, але на замовників слідство вийшло тільки сьогодні.

"Башмаки" не зупинялись ні перед чим. Приміром, у 90-х, у Сімферополі вони викрали, катували та вбили "злодія у законі" Юрія Іванова. Тоді ж у харківській лікарні було вбито ще одного кримського законника Сєву Севастопольського.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Затримані в Криму бандити-вбивці виявилися колишніми міліціонерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути