понеділок, 14 липня 2008 16:16

За півдня авіасалона у Фарнборо Boeing продав сотню літаків

Американський авіабудівний гігант Boeing за перши години міжнародного авіасалона у Фарнборо продав майже сто літаків. Спочатку стало відомо про те, що Flydubai придбала 50 літаків B737, а потім EtihadAirways підписала угоду на 35 Boeing 787 Dreamliner і 10 B777, повідомляє AFP.

Сума операції з EtihadAirways поки невідома, проте абсолютно точно, що вона перевищує декілька мільярдів доларів.

Для американської компанії особливо важливо продати на Фарнборо якомога більше літаків Dreamliner, оскільки він є найновішою розробкою Boeing. У квітні 2009 року авіабудівний концерн заявив, що постачання лайнера переносяться з першого на третій квартал 2009 року. Перенесення термінів відбулося утретє за півроку, тому Boeing частково втратив довіру клієнтів.

Компанія Airbus, основний конкурент Вoeing на світових ринках, поки змогла підписати на Фарнборо тільки один крупний контракт - на вісім літаків А330 з SaudiArabianAirlines. Сума операції в каталожних цінах склала близько мільярда євро. Раніше в європейському концерні говорили, що чекають підписання на Фарнборо ряду крупних контрактів.

Міжнародний авіасалон у Фарнборо проводиться раз на два роки. У 2008 році він пройде з 14 по 20 липня. Організатори запевняють, що їх авіасалон - найбільший в світі.

Зараз ви читаєте новину «За півдня авіасалона у Фарнборо Boeing продав сотню літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути