пʼятниця, 04 червня 2010 20:20

За відбитий ніс Леніна студента вигнали з КПІ

За відбитий ніс Леніна студента вигнали з КПІ

Студента НТУУ "КПІ" Івана Срібного, який проходить по справі за пошкодження пам'ятника Леніну, вирішили виключити з вишу.

За інформацією прес-служби ВО "Свободи", 12 травня у "КПІ" надійшов лист із прокуратури, в якому повідомлялося про те, що студент 5 курсу хіміко-технологічного факультету Срібний "нібито скоїв злочин - брав участь у пошкодженні пам'ятника Леніну 30 червня 2009 року".

"Комісія ректорату майже одноголосно проголосувала за його виключення з формулюванням: "за дії, які не відповідають високому званню студента", - йдеться у повідомленні.

"Викладачі-сталіністи з КПІ вирішили, що у разі, якщо хлопця суд визнає невинним, то його все-одно виженуть з вишу, і через рік той муситиме поновлюватися", - наголосили у "Свободі".

"Офіційне виключення відбудеться у понеділок, коли рішення комісії підпише ректор. Чи приміряє Михайло Згуровський на себе рукавиці Єжова чи пенсне Берії? Бо може дійти до того, що з українських навчальних закладів виключатимуть за українську мову", - попереджає прес-служба.

У повідомленні нагадується, що суд тільки прийняв до розгляду справу щодо пошкодження пам'ятника Леніну. 17 червня на 15:00 призначене перше судове засідання.

Зараз ви читаєте новину «За відбитий ніс Леніна студента вигнали з КПІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути