Ексклюзиви
середа, 29 листопада 2017 20:50

Вибіркове правосуддя. Чому заборонили "Сватів", але забули про інших?

Сьогодні стало відомо, що головного героя серіалу "Свати" Федора Добронравова все ж внесли до списку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці країни.

Оновлений перелік був опублікований на сайті Міністерства культури України.

 

"Законом України "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України" передбачено, що Держкіно відмовляє у видачі або припиняє дію вже виданого державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, зокрема, якщо одним із учасників фільму є фізична особа, яку внесено до списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці", – повідомляє Мінкульт.

Незважаючи на протест одного з головних авторів серіалу Володимира Зеленського та звернення його до влади з проханням переглянути рішення, "Сватів" на території України вже скоро ми більше не побачимо.

Нагадаємо, Служба безпеки заборонила в'їзд в Україну на три роки російському акторові Федору Добронравову. За даними СБУ він не раз публічно підтримував анексію Росією Криму та незаконно відвідував півострів.

Ситуація із забороною складається так, що не зовсім зрозумілі критерії відбору до списку. Чому одні серіали забороняються, коли інші сміливо транслюють українські телеканали?

Наприклад, детективний серіал на ТНТ "Кулагін і партнер" з актором Леонідом Кулагіним у головній ролі. У 2014-2015 роках Кулагін знімався в серіалі "Саша добрий, Саша злий" в Балаклаві та Севастополі, про що неодноразово згадується в місцевій пресі. А на грудень цього року у артиста заплановано спектаклі в Севастополі.

У травні 2017 року актор Дмитро Дюжев оголювався перед кримськими глядачами в спектаклі "Вільна любов". Список можна доповнити Михайлом Поліцеймако, Антоном Макарським, Олександром Головіним й іншими російськими акторами.

Зараз ви читаєте новину «Вибіркове правосуддя. Чому заборонили "Сватів", але забули про інших?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути