Ексклюзиви
понеділок, 10 липня 2023 09:45

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ розповіли про ситуацію на південному фронті

ЗСУ розповіли про ситуацію на південному фронті
Ворог зосередив зусилля на трьох напрямках. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Ситуація на південному фронті в Україні залишається складною, хоча за минулу добу кількість обстрілів дещо зменшилася. Росіяни нервують, намагаючись втримати облаштовані рубежі.

Контрнаступ Збройних сил України на півдні триває, повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Ворог в обороні, намагається утримати рубежі, які в нього облаштовані. Не знає, звідки очікувати максимальної загрози, тож намагається роззосереджувати зусилля ЗСУ, продовжуючи обстріли на Очаківському напрямку. Окупанти відтягуюють туди сили та резерви Сил оборони, атакуючи керованими авіаційними бомбами на Бериславському напрямку Херсонщини. Ворог там намагається руйнувати все, аж до лінії узбережжя: споруди, підприємства, соціальну інфраструктуру. Скидає хаби в хаотичному порядку", – сказала вона.

РФ також потужно обстрілює Херсонський напрямок і Антонівський міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федоров оцінив прогнози про відступ росіян на Запорізькому напрямку

"Ми зі своїх позицій здійснюємо контрбатарейну боротьбу, зачищаємо ту теритрію, яка дозволить полегшити ситуацію з обстрілами правого берега. Люди дійсно потерпають, мирне населення зазнає поранень через ті потужні обстріли. Кількість обстрілів зменшилася. За цю добу вони тримаються в рамках 60, якщо раніше було понад 90. Але концентрація їх по певних напрямках досить висока. Вони зосередились на трьох основних напрямках. Це Берислав, Херсон і Очаківський напрямок", – додала Гуменюк.

Розпочалася 502-га доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави. На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог зосереджував основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження з артилерії, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала удару по району зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки РФ, два артилерійських засоби на вогневих позиціях та дві станції радіоелектронної боротьби ворога.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ розповіли про ситуацію на південному фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути