Ексклюзиви
середа, 20 грудня 2017 12:40

Згадати все: 25 головних ялинок країни у різні роки
25

2017 рік
Фото: Олександр Гончаров
2016 рік
2015 рік
2014 рік
2013 рік

Головна ялинка країни постійно змінювала свої розміри і місце дислокації у столиці України. Gazeta.ua пропонує згадати, яким був головний символ Нового року у різний час.

Атрибут 2018-го - це 90-річне дерево з Івано-Франківщини. Висота ялинки - 33 м. Прикрасили її метровими ліхтарями, тисячами іграшок та 3,6-кілометровою гірляндою. Встановили на Софійській площі Києва.

Три попередні роки ялинку теж встановлювали на цьому місці. 2017-го на ній були 15 різних видів прикрас. 2016-го прикрасили іграшками у формі різдвяних пряників та льодяників й підсвітили зеленими гірляндами. 2015 року ялинка вперше за довгий час опинилась на Софійській площі. Дерево було прикрашене голубами, що символізують мир та добро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жарти Кличка про сніг та політика у виступі дружини Порошенка - як запалювали головну ялинку

Ялинка 2014 року стала символом Революції гідності. Активісти Євромайдану не дали комунальникам встановити новорічне дерево. Закріплений каркас українці прикрасили тематичними плакатами.

Усі попередні роки ялинка теж була на Майдані Незалежності. Українці запам'ятали свята 2012 року, оскільки саме тоді вперше встановили штучну та найнепривабливішу ялинку за часи незалежної України. Святкове дерево нагадувало конус, освічений різнокольоровими гірляндами та білими ромбами.

Увечері, 19 грудня, в Києві на Софійській площі урочисто запалили вогні на головній ялинці країни. Олександр Гончаров сфотографував "зелену красуню" з квадрокоптера з висоти пташиного польоту.

Зараз ви читаєте новину «Згадати все: 25 головних ялинок країни у різні роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути