Ексклюзиви
вівторок, 26 грудня 2006 18:34

Біля Ватикану торгують фальшивими мощами

Продаж або покупка мощів і реліквій - це святотатство, вважає Марко Фрізіна, директор відділу з літургійних питань Папського вікаріату Рима.

Церква виступає проти торгівлі фальшивими святинями, пов"язаними з Іоанном Павлом II, в сувенірних магазинах поблизу Ватикану, повідомляє католицьке агентство Kipa.

- Абсолютно неприпустимо продавати або купувати святині ні в якому вигляді. Оскільки вони священні - вони безцінні, - заявив Фрізіна в щомісячному виданні, присвяченому питанням беатіфікациі і канонізації Іоанна Павла II, видаваному єпархією Риму.

- Продаж святинь дуже поширена в інтернеті, і я дозволю собі сказати, що це святотатство, - заявив він, пояснивши, що мощі завжди поміщалися під престолом храмів, тому що "престол, на якому здійснюється євхаристія, - основа живої пам"яті тих, хто був сполучений своїм життям з жертвою Христа".

Що стосується Іоанна Павла II, якого "ми всі почитали за життя, якого любили за його святість", продовжив Фрізіна, то на даний момент віруючі можуть використовувати тільки його образи з так званими "Ex indumentis" - частинками одягу понтифіка, на згадку про дорогу для них людину. Треба бути завжди обережним і терплячим, перебуваючи у слухняності Церкві, чекаючи, що сама Церква проголосить його святим.

- Це принесе багато радості мирської і духовної, - сказав Фрізіна. До речі, ці образи зараз надає безкоштовно єпархія Риму.

8 листопада агентство I.MEDIA, партнер Kipa в Римі, заявило, що фальшиві реліквії Іоанна Павла II, який помер у квітні 2005 року, продавали в деяких релігійних сувенірних магазинах поблизу Ватикану. Ці медальйони з маленькими шматочками тканини, нібито взятими біля могили польського Папи, не отримували визнання і дозволу на розповсюдження з боку комісії з беатіфікації і канонізацій Кароля Войтили, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Біля Ватикану торгують фальшивими мощами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути