пʼятниця, 11 жовтня 2013 22:55

У Львові усіх безпритульних нагодували на славу: давали борщ, гречку з котлетою та салат
7

Фото: Фото надані прес-службою Львівської міської ради

11 жовтня у центрі Львова біля Порохової вежі відбувся благодійний обід. У сквері встановили 10 палаток і накрили столи для майже 350 осіб. Безпритульних частували борщем, салатом з овочів, гречкою, тушкованою капустою та котлетами.

Благодійну акцію провели з нагоди відзначення Дня бездомності. Участь в обіді взяли члени благодійної організації "Емаус", керівники спільноти взаємодопомоги "Оселя" та інші учасники круглого столу "Від бездомності до праці, дому і солідарності".

Окрім того, до Львова приїхали представники міжнародного руху, який представлений більше ніж 360 спільнотами у світі. Це мережа організацій, що працюють в цілому світі для вирішення проблеми бідності, бездомності, та борються за соціальну справедливість та забезпечення прав людини.

Приймаючою стороною є ЛМГО "Спільнота взаємодопомоги "Оселя", як єдина членська організація в Україні. У сесійній залі Львівської міської разом із представники Міжнародного руху "Емаус", Львівської міської влади, Міністерства соціальної політики та громадських організацій Львова обговорили питання вирішення проблеми бідності та бездомності, досвід діяльності "Емаусу" у європейському регіоні та досвід поширення ідеї "Емаусу" в Україні.

"Сьогоднішній захід це визнання титанічної праці громадської організації "Оселя". Дякуючи цій організації Львів став прикладом благодійності та соціальної підтримки. Львів став містом у якому надається, як первинна так і вторинна допомога бездомним людям. Є багато людей, які отримали змогу позбавитись статусу бездомності. Зараз вони мають роботу та створюють сім'ї. Ми повинні  розуміти, що знаходимося лише на початку цієї праці і маємо ще багато вчитися та працювати",- зазначив Олег Березюк, директор департаменту гуманітарної політики міської ради.

За приблизними підрахунками у Львові понад дві тисячі безпритульних.

Зараз ви читаєте новину «У Львові усіх безпритульних нагодували на славу: давали борщ, гречку з котлетою та салат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути