субота, 23 жовтня 2010 14:16

У Львові страйкують водії таксі (фото)
10

Колона із сотні автомобілів таксі рухалася сьогодні, 23 жовтня, вулицями Львова. Стартували об 11.30 на вул. Пасічній. Далі їхали по вул. Личаківській, площах Митній, Соборній, Свободи у центрі міста. Біля пам'ятника Тарасу Шевченкові провели мітинг проти прийнятого в першому читанні Верховною Радою Податкового кодексу України.

- Влада хоче знищити наш бізнес! Якщо вона не схаменеться, підключимо таксистів з усієї України і поїдемо колоною на Київ, - вигукували водії.

Голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський пояснив Gazeta.ua, чому новий Податковий кодекс зробить бізнес таксистів збитковим.

- По-перше, нас змусять платити 1,5 тисячі гривень єдиного податку, плюс платежі у Пенсійний фонд. Разом – 2 тисячі гривень. Це у 5 разів більше, ніж є зараз. Таксисти в середньому заробляють на місяць 2,5-3 тисячі гривень. Якщо відмінусувати той податок, а ще врахувати витрати на запчастини – будемо у мінусах. По-друге, від нас вимагатимуть касові апарати. Це фізично нереально. У машині, під час руху, вони часто ламатимуться. Та й таксист сам не зможе працювати одночасно і за водія, і бухгалтера. Влада хоче, аби ми працювали на єдиному податку лише до 2012 року. А далі нас змусять перейти на загальні умови оподаткування. Це нас доб'є остаточно.

За 1 км їзди львівські таксисти сьогодні беруть 2,5-4 грн.


Зараз ви читаєте новину «У Львові страйкують водії таксі (фото)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути