Ексклюзиви
середа, 11 листопада 2020 21:11

У Львові не вводитимуть карантин вихідного дня - Садовий

У Львові не вводитимуть карантин вихідного дня - Садовий
Дамо спочатку гроші, компенсуємо людям втрати, а потім будемо говорити про якісь обмеження - Садовий. Фото: inlviv.in.ua

Мер Львова Андрій Садовий пообіцяв не вводити в місті карантин вихідного дня.

Це рішення уряду міський голова вважає безглуздим. Про це Садовий повідомив під час мітингу підприємців біля будівлі Львівської ОДА в середу, 11 листопада,

За його словами, воно "поховає" малий і середній бізнес. Водночас, для введення таких обмежень потрібно спочатку побудувати систему компенсацій підприємцям і бізнесменам.

"Ми ще не бачили підсумкового рішення уряду, але поки інформація вказує на відсутність здорового глузду. Наприклад, кафе отримують за суботу та неділю 40-50% тижневої виручки. Яка для них компенсація? А тисячам людей куди піти? Якщо ми хочемо бути відповідальними, то давайте робити як у Німеччині, Франції, Італії та Польщі. Дамо спочатку гроші, компенсуємо людям втрати, а потім будемо говорити про якісь обмеження", - зазначив Садовий.

Він також пообіцяв підприємцям, що "жодного нерозумного рішення місто не ухвалюватиме".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Статистика шокує: коронавірус в Києві стрімко пішов у ріст

"Ми з вами повинні взяти на себе всі зобов'язання: ніяких банкетів, ювілеїв або весіль, але про повний локдаун не можна говорити. Моя пропозиція - уникати гучних вечірок і великих свят у закладах харчування, скоротити кількість місць за столом, працювати до 22:00. Окремо хочу наголосити, що спілкування з персоналом повинно проходити у масках. Безконтактне меню", - зазначив глава міста.

Саме таке звернення місцева влада направить на розгляд до обласної та державної комісії ТЕБ та НС.

Садовий також висловив стурбованість тим, що держава не передбачила ніякого механізму компенсації для тих, хто змушений згорнути свій бізнес.

В Україні з 14 листопада вводять карантин вихідного дня. На вихідних буде заборонена робота розважальних закладів, ресторанів, кафе, спортзалів і непродуктових магазинів і ТРЦ.

Зараз ви читаєте новину «У Львові не вводитимуть карантин вихідного дня - Садовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути