Ексклюзиви
четвер, 15 січня 2009 09:35

У Франції осквернили дві синагоги

Дві синагоги осквернили у Франції за останні два дні, передає в середу агентство Associated Press з посиланням на Раду єврейських організацій Франції.

У Ліллі на півночі країни на стінах синагоги вандали намалювали свастику і розбили вікно. У Мулюзі на сході Франції молебний будинок обписали антиізраїльськими гаслами, зокрема "Хай живе Палестина", "Смерть Ізраїлю", а також нецензурним еквівалентом фрази "До біса Францію" з орфографічною помилкою. Висота букв складала до 80 сантиметрів.

Напад на синагогу в Ліллі стався увечері у вівторок. Написи в Мулюзі виявили вранці в середу, але поліція переконана, що їх зробили протягом ночі. Слідство розраховує, що камери відеоспостереження допоможуть затримати зловмисників.

У зв"язку з інцидентами Рада єврейських організацій Франції висловила жаль з приводу нових нападок на релігію і констатувала, що "в даний момент Республіка найочевидніше схильна до загрози".

Нагадаємо, пізно увечері в неділю невідомі кинули пляшки з "коктейлем Молотова" в синагогу, розташовану в паризькому передмісті Сен-Дені. Будівля не постраждала, але зловмисники розбили вітрину сусіднього єврейського ресторану, в якому почалася пожежа. А в ніч на понеділок вандали кинули три пляшки із запальною сумішшю в єврейський релігійний центр в передмісті Страсбурга - Шильтігхайм.

У Франції проживає найбільш численна мусульманська і єврейська діаспора в Західній Європі. Напади на синагоги почастішали з початку ізраїльської операції "Литий свинець" в секторі Газа 27 грудня 2008 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Франції осквернили дві синагоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути