вівторок, 01 вересня 2020 15:31

Вища рада правосуддя не транслюватиме засідання у справі "Плівок Вовка"

Вища рада правосуддя не транслюватиме засідання у справі "Плівок Вовка"
ВРП не буде транслювати засідання у справі "Плівок Вовка". Фото: Pixabay

Вища рада правосуддя відмовилася вести трансляцію засідання у справі проти суддів Окружного адміністративного суду м. Києва. Йдеться про суддів Павла Вовка, Євгена Аблова, Ігоря Погрібніченка, Олексія Огурцова, Володимира Келеберди та Ігоря Качура. Їх підозрюють у спробах захопити державну владу, втручанні в роботу органів суддівського врядування та корупції. Про це повідомили у ВРП.
"Пряма трансляція засідань ВРП здійснюється у відповідності до Регламенту Вищої ради правосуддя. Згідно з п. 6.1. Регламенту ВРП, відеотрансляція засідань Ради може відбуватися лише за наявності клопотань (згоди) всіх сторін (осіб, щодо яких розглядається питання порядку денного), за результатами розгляду яких Рада ухвалює відповідне рішення", - написали у пресслужбі ВРП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАБУ вручили підозри керівникам Судової адміністрації та Окружного адмінсуду Києва

Клопотання про відеотрансляцію подали ГО "Центр протидії корупції", Фундація DEJURE та "Автомайдан". Активісти звернулися до ВРП, щоб отримати доступ до відкритого та неупередженого розгляду справи щодо відсторонення суддів. Рада правосуддя заявила, що громадські організації не є сторонами у справі, тому не можуть бачити трансляцію.

Національне антикорупційне бюро опублікувало записи розмов голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка.

Його підозрюють у створенні злочинної організації, захопленні державної влади, зловживанні впливом і втручанні в діяльність державних діячів, створенні штучних перешкод у діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Зараз ви читаєте новину «Вища рада правосуддя не транслюватиме засідання у справі "Плівок Вовка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути