середа, 29 січня 2020 15:46

Віктор Шпортько помер після другої операції

Віктор Шпортько помер після другої операції
У творчому доробку артиста декілька альбомів. Фото: fmm.knukim.edu.ua

На 71‑му році життя помер співак Віктор Шпортько. Сьогодні - п'ята річниця його смерті.

"Звістка просто оглушила - не стало Віктора Шпортька. Народний артист України, прекрасний співак - він був справжнім лицарем пісні, шляхетним, світлим, душевним. "Нельзя в этой жизни гореть в полнакала..." цю пісню у його виконанні я запам'ятав на все життя. Він віддавав себе до кінця в усьому - і в пісні, і в педагогіці. Ще два тижні тому ми виступали в Українському домі на благодійному концерті на підтримку воїнів АТО", - написав тоді артист Анатолій Матвійчук у Facebook.

Віктор Шпортько народився у Дніпропетровську в родині вчителів. Співати почав у шостому класі. Його голосу з діапазоном у 2,5 октави були притаманні глибокий ліризм, тембральна виразність, технічна досконалість.

У творчому доробку артиста декілька альбомів. Два з них записані у Штатах. Найвідоміші пісні: "Я Віктор", "Облітає півонія", "Ми Українці", "Стежка до Ісуса". До деяких своїх пісень він сам писав музику.

Останніми роамки очолював кафедру естрадного співу Київського національного університету культури і мистецтв.

У Віктора Шпортька залишилися дружина Наталія Василівна, донька Олена та син Олексій, соліст ансамблю Збройних сил України.

Близько третьої ночі 21 січня на Чернечу гору в Каневі піднявся Олекса Гірник. З собою мав листівки, писані від руки, ніж, дві каністри з бензином і запальничку. Чотири рази обійшов навколо могили Тараса Шевченка. Спустився до схилу гори, звідкіля видно Дніпро. Розкидав близько тисячі заздалегідь виготовлених власноруч листівок.

Підійшов до самого краю гори і облив себе бензином. Дістав ножа і запальничку. Тіло спалахнуло. Встигнув зробити чотири кроки від схилу і вдарити себе ножем у живіт. Впав на спину.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Шпортько помер після другої операції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути