Ексклюзиви
середа, 15 липня 2009 10:45

Велосипедисти просять порушити справу щодо бездіяльності Черновецького

Велосипедисти просять порушити справу щодо бездіяльності Черновецького

Асоціація велосипедистів Києва просить міліцію порушити кримінальну справу щодо злочинної бездіяльності київської мерії у питанні створення велосипедних доріжок.

З відповідною вимогою АВК звернулася до Головного управління МВС через загибель внаслідок ДТП 6 липня 29-річної велосипедистки Тетяни Морозової.

За словами велосипедистів, цього би не сталося, якби Київська міська державна адміністрація та КП "Київдорсервіс" виконали свої зобов"язання щодо облаштування велодоріжок у столиці.

Трагічна подія, яка забрала життя молодої киянки, сталася в світлий час доби на Московському мосту.

Дівчина рухалася згідно з правилами дорожнього руху - у крайній правій смузі, якомога ближче до краю проїжджої частини. Судячи з фотографій та свідчень людини, яка надавала першу допомогу, автомобіль, водій якого не дотримався безпечного інтервалу, на великій швидкості вдарив дівчину.

Після удару вона перелетіла через відбійник на тротуар. Злочинець-водій втік з місця пригоди, кажуть велосипедисти.

Асоціація неодноразово наголошувала, що мости через Дніпро є одними з найбільш небезпечних місць, і тому вони потребують першочергового обладнання велосипедними чи пішохідно-велосипедними доріжками.

Завдяки цій незмінній позиції АВК, у розпорядженні КМДА створення велодоріжок на мостах Московському, Патона та Парковому було прописано окремим пунктом з терміном виконання до кінця 2008 року.

"Утім, незважаючи на те, що виконання цього пункту потребує мізерних видатків, КП "Київдорсервіс" (відповідальний виконавець) не зробило жодного кроку до його виконання і стало опосередкованим винуватцем трагедії. Саме тому Асоціація велосипедистів Києва вважає це злочинною бездіяльністю та офіційно звернулася до керівника столичної міліції Віталія Яреми з проханням провести відповідну перевірку", йдеться в повідомленні АВК.

Окрім цього, столичні велосипедисти занепокоєні тим, що Державтоінспекція знову намагається зняти з себе обов"язок з розслідування справи та встановлення винуватця, кваліфікуючи випадок на Московському мості не як "наїзд на велосипедиста", а як "падіння велосипедиста".

"Таким чином ми можемо не дочекатися від міліції не те що покарання винного, але навіть порушення кримінальної справи", - заявляють велосипедні активісти.

Асоціація велосипедистів Києва також попросила Ярему взяти розслідування ДТП на Московському мосту під особливий контроль.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Велосипедисти просять порушити справу щодо бездіяльності Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути