пʼятниця, 30 листопада 2007 14:54

Велика Китайська стіна скоротилася на 35 кілометрів

Вчені з управління охорона пам"ятників культури Автономного району Внутрішня Монголія КНР уточнили довжину ділянки Великої китайської стіни, протяжність якої виявилася 85 кілометрів замість раніше передбачуваних 120 кілометрів.

Археологи і історики з китайської провінції Внутрішня Монголія використовували в своїх дослідженнях супутникову систему GPS (глобальна система позиціонування), яка допомогла з великою точністю визначити точну довжину "монгольської" ділянки Великої стіни.

Довжина Великої стіни зменшилася на 35 кілометрів.

Дослідження у Внутрішній Монголії, проведені китайськими ученими, мають величезне значення для всієї історичної науки, оскільки відкривають завісу таємниці над одним з найграндіозніших періодів в історії Китаю - культурою династії Цинь.

Ця раніше недосліджена ділянка Великої стіни знаходиться в повіті Гуян у Внутрішній Монголії, і була побудована в роки правління династії Цинь в 221 - 206 році до нашої ери.

Довжина Великої стіни, що розтягнулася з півночі на південь Китаю, складає 7 тисяч 200 кілометрів, і вона постійно уточнюється китайськими ученими, повідомляє агентство Синьхуа.

Зараз ви читаєте новину «Велика Китайська стіна скоротилася на 35 кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути