четвер, 20 червня 2013 22:15

Увечері в Київ прибуває з ралі "Пекін-Париж" автомобіль на дерев'яних колесах
8

Фото: Фото: Микола Марченко

Сьогодні Полтавщиною пройшла колона ретро-автомобілів міжнародного ралі "Пекін –Париж 2013". Маршрут проліг через Опішне – Великі Сорочинці – Миргород – Лубни – Пирятин. У цьому ралі беруть участь більше 90 екіпажів з 21 країни світу. Всі учасники їдуть на автомобілях 1913-1982-х років випуску. Серед них є й дуже раритетні. Один із автомобілів має ланцюговий привід, а інший рухається на дерев'яних колесах, правда, обтягнутих гумою.

У курортному Миргороді учасників ралі чекають ще зранку. За попередньою інформацією колона має пройти центральною вулицею міста. Кілька чоловіків стоять неподалік міської бібліотеки., періодично поглядають на дорогу. В одного із них дзвонить телефон. Чоловік з хвилину щось слухає.

"Ну ти бачив таке. Більше години пропарився і впусту"– каже голосно і спересердя випльовує з рота цигарку.

"От невезучка. Кажуть, там є такі машини, які хіба що в старому кіно можна бачити. Раз у житті могла їх побачити вживу і така нерпуха. Через Миргород ралі не йтиме"- говорить 21-річна Ірина Власенко.

Виявляється, під Миргородом колона ретро-автомобілів звернула на окружну дорогу і в місто не заїжджатиме. Кілька чоловік ловлять таксі і їдуть на окраїну міста.

Автопробіг "Пекін-П ариж 2013" йде по маршруту: Китай - Монголія - Росія - Україна - Словаччина - Австрія - Швейцарія - Франція.

Міжнародне ралі "Пекін-Париж" вперше проходить територію України.

Учасники автопробігу планують на 1 день зупинитися в Києві. А вже 23 червня прибудуть у Львів. Автопробіг стартував 28 травня у Пекіні. Фінішує 29 червня у Парижі. За 33 дні загальний пробіг складе 12247 кілометрів

Зараз ви читаєте новину «Увечері в Київ прибуває з ралі "Пекін-Париж" автомобіль на дерев'яних колесах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути