понеділок, 16 березня 2020 09:27

Вакцину проти коронавірусу починають тестувати на людях

Вакцину проти коронавірусу починають тестувати на людях
В США починають клінічні випробування вакцини проти коронавірусу. Фото: gazeta.ua

У понеділок 16 березня в США розпочинають клінічні тестування першої вакцини від нового коронавірусу. Тестуватимуть препарат на спеціально відібраній групі добровольців.

Інформацію про особисті дані добровольців не оприлюднюють, їх особи зесекретили з міркувань безпеки, повідомляє AP.

Дослідження фінансує Національний інститут охорони здоров'я. Випробування проходить у Вашингтонському науково-дослідному інституті охорони здоров'я в Сіетлі.

Перша дослідна група складається з 45 молодих здорових людей. На них випробують різні дози вакцини. Метою перших досліджень є перевірка можливих побочних ефектів нової вакцини. Після цього на препарат чекають більш ґрунтовні клінічні дослідження.

Чиновники громадського здоров'я США вже заявили, що для повного підтвердження будь-якої потенційної вакцини знадобиться від року до 18 місяців, перш ніж вакцина зможе бути готовою до широкого використання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ліки, які не можна приймати при коронавірусі

Десятки дослідницьких груп у всьому світі працюють над створенням вакцини проти Covid-19, у той час як кількість хворих на новий коронавірус щодня зростає. Дослідники йдуть різними шляхами. Деякі вчені шукають навіть тимчасові вакцини, які дадуть людині імунний захист на один-два місяця, поки розробляють більш тривалий захист.

Наступного місяця Inovio Pharmaceuticals має намір розпочати клінічні випробування свого препарату, що претендує стати вакциною, в Університеті Пенсільванії та центрі тестування в Канзас-Сіті, штат Міссурі, після чого аналогічне дослідження планують провести в Китаї та Південній Кореї.

На ранок понеділка у світі нараховується 168 тис. 768 осіб, інфікованих на коронавірус Covid-19. Померли від інфекції 6,510 тис. Пішли на одужання більше 76,8 тис. осіб. За даними електронного підрахунку числа хворих, що померли і вилікувалися, заснованого на даних країн світу, число хворих в світі збільшилося більш ніж на 15,8 тис., померлих - на 709 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Вакцину проти коронавірусу починають тестувати на людях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути