Ексклюзиви
субота, 14 січня 2023 09:50

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ розповіли, чи змінить РФ тактику обстрілів після призначення Герасимова

В ЗСУ розповіли, чи змінить РФ тактику обстрілів після призначення Герасимова
Наміри кремлівського режиму в Україні зрозумілі. Фото: pixabay.com

Призначення начальника генерального штабу Російської Федерації Валерія Герасимова командувачем так званої "спецоперації" в Україні не змінило планів ворога.

Росіяни й надалі націлені на удари та знищення критичної інфраструктури України, заявив 14 січня спікер командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Не від однієї людини, хто б там не був ‒ Сергій Суровікін, Герасимов чи хто завгодно залежить виконання їхнього стратегічного задуму ‒ плану знищення нашої інфраструктури. Там же не одна людина приймає ці рішення, просто йде мова про те, хто кого і де "переграв", ‒ сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готує Росію до довготривалої війни ‒ ГУР

Ігнат зазначив, що наміри Кремля цілком зрозумілі й полягають у захопленні України. Загальний план ворога на даному етапі відображає те, що відбувається на сході.

"Ну а далі критична інфраструктура. Те, що вони не полишили цих планів, очевидно. Цьому доказ заяви їхніх політиків та ЗМІ. Їхній задум відключити Україну від світла залишається в силі. Тому неважливо, хто у них і що буде очолювати", ‒ йдеться у повідомленні.

11 січня міністр оборони Росії Сергій Шойгу зняв Сергія Суровікіна з посади командувача війною проти України й призначив замість нього Валерія Герасимова. Суровікін став його заступником.

Британська розвідка вважає, що призначення Герасимова є "показником зростання серйозності ситуації, перед якою стоїть РФ, і явним визнанням того, що кампанія не відповідає стратегічним цілям Росії".

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ розповіли, чи змінить РФ тактику обстрілів після призначення Герасимова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути