четвер, 19 січня 2023 08:45

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ пояснили, чому РФ припинила атакувати Україну іранськими дронами

У ЗСУ пояснили, чому РФ припинила атакувати Україну іранськими дронами
РФ припинила атакувати Україну іранськими дронами. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Востаннє Росія атакувала Україну іранськими бойовими дронами-камікадзе типу Shahed 2 січня, і на це є одразу низка причин.

Керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк пояснила, чому зникли атаки іранських дронів. Зокрема, на це вплинула відсутність якісно навчених інспекторів, здатних запускати такі дрони, передає "Апостроф".

"Тут може бути декілька причин. Це відсутність якісно навчених інспекторів, оскільки в них ще триває навчання. На тих навчальних базах, які ворог розташував у Криму та на лівобережній Херсонщині, росіяни "курили" там, де якраз попало, тож навчання не відбулося. Крім того, кількість цих дронів у них обмежена. Але й додає їм проблем поривчастий вітер. Для такого типу дронів він може бути несприятливим для виконання завдань", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети з Чорного моря: скільки "Калібрів" РФ націлила на Україну

Саме тому у період року, коли для приморських районів характерний такий поривчастий штормовий вітер, може бути обмежене застосування цих видів баражуючих боєприпасів, додала Гуменюк.

Українські сили та засоби протиповітряної оборони збили 100% безпілотників, які росіяни запустили по України вночі 2 січня.

За ніч ППО збила 39 дронів-камікадзе Shahed, два "Орлани" та керовану авіаційну ракету Х-59, розповів спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

У ніч на 2 січня російські терористи атакували Київ і область іранськими дронами. Роботу сил ППО кияни чули на лівому та правому березі столиці. У Деснянському районі поранення отримав 19-річний чоловік.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ пояснили, чому РФ припинила атакувати Україну іранськими дронами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути