Ексклюзиви
понеділок, 22 квітня 2013 12:09

В українському суспільстві відчувається тривога

В українському суспільстві відчувається тривога
Українці мають всі підстави почувати себе непевно. Фото: dw.de

В українському суспільстві відчувається тривога. Про це розповів старший співробітник Королівського інституту міжнародних відносин Великої Британії Джеймс Шерр. На його думку, українці мають всі підстави почувати себе непевно.

"Ці тривоги викликають не тільки політичні кризи в середині країни. Йдеться про безпеку в широкому сенсі. Є питання, як український контекст вирішуватиме питання безпеки у глобальному контексті",  - зазначив Джеймс Шерр.

Він вважає, що подібна непевність охопила весь світ.

"Нещодавня смерть Маргарет Тетчер нагадує, який світ був за "холодної війни". Все тоді було чітко визначено. Була одна головна тема. Сьогодні таких тем багато. Тому ми розгублені, - запевняє Шерр. - Непевність у світі також створює зсув влади з одного пункту в інший. Проте не можна з такою впевненістю говорити про успішне майбутнє Китаю. Що він буде робити, коли до нього прийдуть зміни, які зараз охопили Європу?"

Хоча світ глобалізований, кожна країна повинна виробити свою стратегію безпеки.

"Безпека починається вдома, - вважає Джеймс Шерр. - Потрібно дбати про послідовність і сталість країни. Про якість стосунків між громадськими організаціями і державними установами. Це необхідно у небезпечному світі. Бо це незамінні речі. Менш незамінні - міжнародні партнери, але вони не менш важливі."

Зараз ви читаєте новину «В українському суспільстві відчувається тривога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути