Ексклюзиви
середа, 07 жовтня 2020 21:06

До українських вишів зарахували близько 2 тис. абітурієнтів з ТОТ - Міносвіти

До українських вишів зарахували близько 2 тис. абітурієнтів з ТОТ - Міносвіти
Завершальний етап зарахування на бюджет та контракт триватиме до 23 жовтня. Фото: mon.gov.ua

Близько 2 тис. вступників з тимчасово окупованих територій зарахували на місця державного замовлення в українські заклади вищої освіти.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки.

"За попередніми підсумками вступної кампанії 2020 року станом на початок жовтня до українських закладів вищої освіти на місця державного замовлення вступило майже 2 тис. осіб з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та анексованого Криму", - заявив заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

За його словами, під час цьогорічної вступної кампанії на базі українських закладів вищої освіти функціонували одночасно такі освітні центри, як "Крим-Україна" та "Донбас-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземці все частіше обирають українські вузи: дані від МОН

"Станом на сьогодні вже зарахована на навчання через ОС "Крим-Україна" 381 особа, через ОС "Донбас-Україна" – 1 572 особи. Завершальний етап зарахування на бюджет та контракт триватиме ще до 23 жовтня", - розповів Вітренко.

Як зазначається, вступники з ТОТ цього року, як і в минулі роки, мали можливість вступати до університетів за результатами ЗНО. Вони навчались у школах дистанційно та проходили тестування разом з іншими його учасниками.

Міністерство освіти і науки запевнило, що навчальні заклади самостійно формують графік навчання, тобто можуть самі ухвалити початок канікул у школі.
Через вибори звичний графік канікул можуть змінити. Про це повідомив виконувач обов'язків міністра освіти та науки Сергій Шкарлет під час брифінгу в Кривому Розі.

Зараз ви читаєте новину «До українських вишів зарахували близько 2 тис. абітурієнтів з ТОТ - Міносвіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути