Ексклюзиви
неділя, 04 листопада 2018 22:54

В Україні запрацював закон по спрощеній екстрадиції правопорушників

В Україні запрацював закон по спрощеній екстрадиції правопорушників
Запрацював закон по екстрадиції правопорушників. Фото: РБК

В Україні сьогодні набув чинності закон "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку з ратифікацією Третього додаткового протоколу та Четвертого додаткового протоколу до Європейської конвенції про видачу правопорушників".

Документ був офіційно оприлюднений виданням "Голос України". Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Змінами передбачено спрощений порядок видачі розшукуваних осіб з України. Представляючи законопроект на засіданні парламенту, голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін зазначив, що завдяки цьому закону розшукувані особи отримують право просити про застосування щодо них спрощеного порядку видачі одразу ж після затримання у зв'язку з перебуванням у міжнародному розшуку, не очікуючи надходження формального запиту про екстрадицію.

За його словами, це дасть можливість скоротити строки перебування такої особи під вартою з метою її екстрадиції.

Спрощений порядок видачі не застосовується у разі притягнення особи до кримінальної відповідальності чи відбування покарання на території України, якщо є підстави вважати, що видача може суперечити інтересам захисту національної безпеки України або що розшукувана особа є громадянином України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї продавали чужу квартиру

2 жовтня Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку з ратифікацією Третього додаткового протоколу та Четвертого додаткового протоколу до Європейської конвенції про видачу правопорушників".

Зараз ви читаєте новину «В Україні запрацював закон по спрощеній екстрадиції правопорушників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути