Про це повідомив голова правління "Укрцукру" Микола Ярчук сьогодні журналістам.
"Собівартість цукру - 3,1 тис. грн. за тонну, і ціна повинна піднятися до цієї собівартості", - сказав Ярчук, пояснивши, що на сьогодні заводи відпускають цукор по 2,6-2,7 тис. грн. за тонну. За його словами, сьогодні виробники змушені реалізовувати цукор за низькою ціною для того, аби покрити поточні витрати.
Крім того, як повідомив Ярчук, нинішнього сезону близько 70% цукру виробляється на давальницьких умовах.
Щодо термінів підвищення цін, за його словами, такі тенденції вже відзначаються, і, швидше за все, ще до Нового року ціна почне підвищуватись.
При цьому Ярчук наголосив, що ажіотажного попиту бути не повинно, в цьому сезоні цукру вироблено досить для задоволення внутрішніх потреб, крім того, населення здебільшого створило запаси цукру.
У поточному році, за прогнозами "Укрцукру", буде вироблено 1,7-1,8 млн. тонн цукру з буряку нового врожаю.
Минулого сезону в Україні було перевиробництво цукру, що призвело до зниження цін на цей продукт.
Експерти оцінюють внутрішнє споживання цукру в Україні за рік на рівні 2,2-2,4 млн. тонн, повідомляє УНІАН.
Коментарі