Ексклюзиви
пʼятниця, 19 січня 2018 08:25

В Україні міста і села залишились без світла та води через негоду

В Україні міста і села залишились без світла та води через негоду
Без світла залишилося майже 800 населених пунктів у 8 областях через заметіль. Фото: Znaj.ua

В Україні триває боротьба з негодою. Без світла залишилося майже 800 населених пунктів у 8 областях через заметіль. В Україні розгорнули понад 4 тис. пунктів обігріву.

У Черкасах негода повалила понад сотню дерев, передає "ТСН". Вони попадали на дороги та поперекривали їх. Також місто на півдоби через негоду залишилось без води у кранах. Мешканцям довелось розтоплювати сніг у власних ваннах. Надвечір влада організувала довезення технічної води в усі райони. Водопостачання відновили зранку.

У Новоархангельському районі Кіровоградщини оголосили позачергові канікули. Адже дістатися до шкіл з віддалених сіл діти не зможуть.

70-тисячний Ізмаїл напередодні лишився без електрики. Обірвало високовольтну лінію - зникло світло, вода, опалення. До резерву місто підключили надвечір.

Автомобілістам на Одещині радять не виїздити. Бо дороги заблоковані через снігову навалу. Тих, хто намагається виїхати із обласного центру, поліція повертає, аби автомобілі не застрягли в заметах і дали можливість працювати снігоочисній техніці. Олексій Лозовський, лейтенант патрульної поліції в Одеський області, сказав: "Гідрометцентр неодноразово попереджав, а люди все-рівно їдуть. Аби уникнути колапсу та інших ситуацій, ми змушені розвертати машини назад".

В самій Одесі були злива й потоп. Кілька мікрорайонів через дощ залило так, що плавали автомобілі. Через підтоплення у місті скасували кілька трамвайних та тролейбусних маршрутів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аеропорт "Бориспіль" через негоду працює з обмеженнями - ДержНС

За добу негоди в Україні сталася 921 ДТП.
Значна кількість аварій пов'язана з негодою і снігопадом. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції України.
З 98 постраждалих в ДТП, 86 - травмовані і 12 громадян загинуло. Спостерігався високий рівень аварійності.

Зараз ви читаєте новину «В Україні міста і села залишились без світла та води через негоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути