Новий номер журналу "Країна" присвятив багато уваги системі цінностей українців в різних частинах країни:
"В українців дуже якісне почуття гумору. А гумор - це розум. Дурні люди не жартують. Правда, цей наш розум корисливий трішки - як би так зробить, щоб собі добре було. Але чудово, що він узагалі є"
Юнона ЛОТОЦЬКА-ІЛЬЇНА, психолог
Далі "Країна" пише:
"Берите вино, пока оно есть. Потому что как только оно есть, его сразу нет". Співак Юрій ЖУРАВЕЛЬ показав шаржі на Мерилін Монро, Віктора Януковича, Лесю Українку, Леоніда Черновецького, Григорія Сковороду, братів Капранових.
"Я признався Кравчуку: "Леоніде Макаровичу, в мене була мрія: наблизитися до вас і задушити"
Михайло РАТУШНИЙ, політик, громадський діяч
"Як сюди попав, усі російською говорили. Тепер на українську перейшли". У Кагарлицькій колонії засуджені вирощують овочі й доглядають свиней.
Перша в Україні еротична газета не витримала конкуренції з "Плейбоєм". Зиновій ФРИС керував редакцією "Пан+Пані" від заснування до середини 1993 року. Після цього виїхав до Латвії, зараз живе у Празі.
Також у цьому номері читайте:
"Білоруси сидять по кухнях, де щонайбільше можуть обмірковувати новини, які показують по телевізору. Ходять на працю, п'ють і б'ють дружин. Чехи кажуть: отакою була б Чехія, якби не Вацлав Гавел"
Франак ВЯЧОРКА, сценарист
"Звинувачення проти Франка - безсенсовні. Більшість цитат належать не Франку, а його героям. Він вкладає слова їм в уста, і цим показує, яке було ставлення до євреїв серед українських селян, бориславських робітників. Коли ж Франко говорить про євреїв сам, то його голос повний співчуття й симпатії. Навіть більше: важко знайти іншого українського автора, який би так багато написав на єврейську тематику, і який би так сильно прагнув українсько-єврейського зближення"
Ярослав ГРИЦАК, історик
"Досконалість - це якісно зроблена робота. Наприклад, добре помитий посуд"
Олег УЩЕНКО, режисер, письменник
"Із віком любов стає мудріша й осмисленіша"
Олег КРИСА, скрипаль
"Бельгійці пишаються своєю картоплею фрі. Вона довша й тонша за нашу, ззовні дуже підпечена, а всередині м'яка. До неї пропонують 15-20 видів соусів"
Ірина КОЛОТИЛО, юрист
Коментарі
7