середа, 23 січня 2008 19:06

В США вважають, що КНДР рано виключати із списку посібників тероризму

США вважають передчасними виключати Північну Корею із списку країн, що підтримують тероризм, і чекають від КНДР повної і достовірної інформації про її ядерні програми, повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на заяву Білого дому.

"Ні!", - відповіла прес-секретар Білого дому Дана Періно в середу на питання журналістів про готовність Сполучених Штатів виключити КНДР із списку посібників тероризму.

Північнокорейська сторона стверджує, що в рамках шестисторонніх переговорів за участю Росії, США, Китаю, КНДР, Республіки Корея і Японії, що ведуться з 2003 року в Пекіні, американська делегація обіцяла до кінця минулого року виключити Північну Корею із списку країн, що підтримують тероризм, і зняти відносно неї торгові обмеження.

Згідно домовленостям "шістки" від 3 жовтня 2007 року, від КНДР потрібно було до 31 грудня вивести з ладу ядерні об"єкти в експериментальному центрі Йонбен і розкрити всі свої програми в області атома. США заявили зі свого боку, що ці програми розкриті ще не повністю, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В США вважають, що КНДР рано виключати із списку посібників тероризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути