пʼятниця, 15 березня 2013 14:14

До Синоду УПЦ (МП) повернуть "проукраїнського" митрополита Драбинка

До Синоду УПЦ (МП) повернуть "проукраїнського" митрополита Драбинка
Олександр (Драбинко). Фото: risu.org.ua

Сьогодні у терміновому порядку може бути скликане засідання Синоду УПЦ Московського Патріархату з метою прийняття рішення про повернення до складу Синоду раніше виключеного звідти секретаря Київського митрополита Олександра Драбинка.

Архієпископ Олександр Драбинко відомий як єдиний і головний ідеолог українізації православ'я у лавах УПЦ (МП), який відстоював відділення канонічної православної церкви УПЦ від Московського патріархату. Крім того він ще нібито фігурував у справі про мільйонні нестачі коштів, зібраних віруючими для будівництва нового кафедрального собору УПЦ (МП), через що і був виключений з Синоду і відсторонений від своїх повноважень.

Але сьогодні стало відомо про внесення до порядку денного засідання пункту, що скасовує рішення Синоду від 21 лютого 2012 про виведення зі складу цього вищого органу управління Української Православної Церкви Олександра Драбинко. За даними "НР", найстаріші члени Синоду - митрополити Агафангел, Павло, Іларіон, Онуфрій вже не раз протягом останнього року відкидали пропозицію предстоятеля повернути його секретаря в постійні члени.

Зараз ви читаєте новину «До Синоду УПЦ (МП) повернуть "проукраїнського" митрополита Драбинка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути