Ексклюзиви
понеділок, 23 листопада 2009 17:20

У Норвегії вандали зруйнували найбільше в світі пряничне містечко

У Норвегії вандали зруйнували найбільше в світі пряничне містечко
У норвезькому Бергені в ніч на неділю 22 листопада від вандалів постраждала визначна пам"ятка - пряничне містечко, що вважається найбільшим в світі. Воно складалося із понад 1200 пряникових будиночків. Результати праці двох тисяч будівельників рознесли на шматочки невідомі, повідомляє The Norway Post з посиланням на NRK.

Щороку перед Різдвом жителі Бергена будують пряничне місто. В суботу вони звели більше тисячі будиночків, але вже через пару годин після закінчення робіт від будівель залишилися одні руїни. Мер Бергена Гуннар Бакке припустив, що ще є час відбудувати все наново і вже до полудня неділі його здогадки частково підтвердилися. До проекту підключилися не тільки прості городяни, але і професійні кондитери. Спільними зусиллями вони відновили близько 100 будиночків. Проте церемонію відкриття довелося перенести на тиждень.

На інтернет-сторінках локальних видань, а також в соціальних мережах, розвернулося обговорення події, зокрема навіть з"явилися пропозиції розібратися з невідомими вандалами на середньовічний зразок, повідомляє IOL. У зв"язку з цим в суперечку була вимушена втрутитися Норвезька Церква в особі єпископа Хальвора Нордхауга, який закликав людей заспокоїтися. "Ми не повинні нікого лінчувати через якісь там пряничні будиночки", - сказав він в інтерв"ю однієї з бергенських газет.

До офіційного розслідування підключилися декілька місцевих бізнесменів, які побажали залишитися невідомими. На даний момент вони пропонують 100 тисяч норвезьких крон за інформацію про вандалів.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У Норвегії вандали зруйнували найбільше в світі пряничне містечко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути