вівторок, 28 серпня 2018 23:54

У МВС пояснили, чим вигідна закупівля гелікоптерів у Франції

У МВС пояснили, чим вигідна закупівля гелікоптерів у Франції
Фото: Кореспондент

Кредитна угода про закупівлю французьких вертольотів вигідна для санітарних, рятувальних, спостережних цивільних місій МВС.

"МВС України здивоване коментарем Посла Україні у США В. Чалого щодо міжурядового цивільного контракту про створення системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС у співпраці із французькою компанією Airbus Helicopters", - заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров, передає прес-служба МВС.

За його словами, відповідна угода схвалена президентом України, урядами України і Франції та ратифікована Верховною Радою.

"Окрім безпосередньої закупівлі Україною 55-ти вертольотів компанії Airbus Helicopters, за умовами контракту французька сторона готуватиме технічний персонал, навчатиме пілотів та створить новий сервісний центр для обслуговування авіапарку", - заявляють в МВС.

У міністерстві стверджують, що до цього в Україні не існувало єдиної служби, яка б комплексно, та оперативно здійснювала аеромедичну евакуацію, проводила рятувальні операції, підтримувала громадський порядок, охороняла державний кордон й пильнувала безпеку на дорогах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпілотники і радари CША: на що витратять американські 250 млн для України

Завдяки французьким гелікоптерам, МВС зможе евакуювати хворих та травмованих та осіб, які потрапили в надзвичайні ситуації у важкодоступних місцях.

"Ніщо не заважає українським дипломатам активізувати співпрацю саме у військовій сфері із нашими стратегічними партнерами, особливо таким надійним союзником як США. Але піддавати сумніву вже укладені двосторонні угоди із іншими країнами не є продуктивною позицію дипломата, а надто - коли це не є сферою його компетенції та відповідальності", - додав Гончаров.

Раніше посол України у Сполучених штатах Америки Валерій Чалий висловив здивування масштабною закупівлею гелікоптерів у Франції, яку планує здійснити МВС.

"Такі обсяги коштів, які ми витрачаємо на гелікоптери, я пропоную витратити на США", - заявив Чалий.

Оскільки, за його словами, 90% (військової) допомоги, яка надходить, нам надає США. А ті, країни які надають нам максимум, повинні мати пріоритет.

29 травня в Парижі була підписана міжурядова угода про закупівлю Україною 55 вертольотів Airbus Helicopters.

Угода передбачає закупівлю українською стороною у Airbus Helicopters вертольотів H125, H145 і H225. Загальна сума операції оцінюється в близько 555 млн євро. Поставка перших чотирьох вертольотів H225 Super Puma Україні запланована на 2018 рік.

Зараз ви читаєте новину «У МВС пояснили, чим вигідна закупівля гелікоптерів у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути