пʼятниця, 19 червня 2020 21:43

У мерії Дніпра провели обшуки у справі про корупцію

У мерії Дніпра провели обшуки у справі про корупцію
У мерії Дніпра проводять обшуки у справі, пов'язаній із привласненням коштів. Фото: Reuters

Співробітники Служби безпеки України і прокуратури провели обшуки в міській раді Дніпра.

Обшуки провели у справі про зловживання службовим становищем під час держзакупівель, що спричинило тяжкі наслідки. Про це повідомляє прокуратура Дніпропетровської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У двір будинку підкинули гранату: підозрюють сусіда

"Комунальне підприємство Дніпровської міської ради проводило тендерні закупівлі щодо надання рекламних і маркетингових послуг на суму понад 130 млн грн. Ці гроші повинні були піти на висвітлення діяльності міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб і депутатів через засоби масової інформації. При цьому переможцями тендерів стали посередники - вісім фізичних осіб-підприємців, що мають ознаки фіктивності. В результаті з ними були укладені договори на надання зазначених послуг. При цьому комунальне підприємство має штат працівників, які фактично і виконують ці роботи", - сказано повідомлення.

В офісах фігурантів справи, офісних приміщеннях комунального підприємства міськради провели низку обшуків. У результаті вдалося вилучити носії інформації та документації, грошові кошти.

"Обшук також проведено в офісному приміщенні одного з місцевих засобів масової інформації, під час якого вилучено документацію, що стосується вищезазначених договорів, укладених з усіма переможцями тендерів, ключі електронного цифрового підпису фізичних осіб-підприємців та їх печатки. Наразі, триває досудове розслідування", - зазначається в повідомленні.

Кіберфахівці Служби безпеки України блокували міжрегіональну мережу ботоферм у Києві та кількох областях, якою керували з Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «У мерії Дніпра провели обшуки у справі про корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути