Ексклюзиви
понеділок, 27 жовтня 2008 12:04

У Мексиці заарештували ватажка впливового наркокартелю

У Мексиці заарештували Едуардо Арельяно Фелікса, ватажка наркокартелю "Тіхуана", що є одним з найвпливовіших в світі.

Наркобарон був затриманий в ході проведення спецоперації в мексиканському місті Тіхуана на кордоні з США, після того, як спецслужбам вдалося вирахувати будинок, де він проживав. Перестрілка з наркобароном і членами його банди тривала протягом трьох годин, і в ній брали участь більше ста поліцейських і солдатів. 11-річна дочка наркобарона, що знаходилася в оточеній будівлі, не постраждала.

Арельяно Фелікса підозрюють в контрабанді сотень тонн кокаїну і марихуани в США, а за його затримання було обіцяно винагороду у розмірі п"яти мільйонів доларів.

Едуардо Арельяно Фелікс і його сестра Енедіна Арельяно Фелікс стали на чолі наркокартелю "Тіхуана" після того, як декілька їхніх братів були убиті в боях з поліцією або заарештовані. У листопаді 2007 року їхній молодший брат Франціско Хавьєр був засуджений до довічного ув"язнення. Франціско Рамон був убитий в 2002 році в перестрілці з поліцією, ще один брат Бенджамін також знаходиться в мексиканській в"язниці. Всього наркокартелем "Тіхуана" управляють сім братів і чотири сестри, повідомляє ВВС.

Зараз ви читаєте новину «У Мексиці заарештували ватажка впливового наркокартелю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути