Ексклюзиви
понеділок, 26 січня 2009 15:15

В Литві жінка 13 років жила з хірургічним інструментом в животі

У Литві виправлена лікарська помилка 13-річної давності: тоді хірурги південно-західного литовського міста Шакяй залишили в животі мешканки Каунасу Валентини Бартрушайтіте медичний інструмент. Лише у квітні минулого року з"ясувалася дійсна причина нездужання 49-річної пацієнтки - при проведенні рентгенологічного дослідження в порожнині живота хворої було виявлено металеве чужорідне тіло, повідомляє в понеділок "Інтерфакс" з посиланням на агентство BNS.

Хірурги Вільнюської університетської лікарні швидкої допомоги витягли з живота пацієнтки хірургічний інструмент - абдомінальну лопатку Ревердіна, що формою нагадує підошву. Вона знаходилася там 13 років. Інструмент вагою в 276 грамів має тупі кінці, розмір чужорідного тіла 28 см, в найширшій частині його ширина 7 см, а товщина 0,2 см.

Експерти Інституту судової медицини ім. Міколаса Ромеріса прийшли до висновку, що чужорідне тіло могло з"явитися в животі пацієнтки в 1995 році, коли в лікарні міста Шакяй у неї був видалений жовчний міхур. Тоді їй було потрібно термінову операцію у зв"язку з раптовим нападом жовчно-кам"яної хвороби.

Наступного дня після видалення абдомінальної лопатки з живота Балтрушайтіте поцікавилася у хірурга, чи може вона перекинутися на правий бік, тому що 13 років вона не могла цього зробити. Тепер Бартрушайтіте, яка раніше працювала бухгалтером, просить 1,5 млн. литів компенсації за лікарську помилку.

Зараз ви читаєте новину «В Литві жінка 13 років жила з хірургічним інструментом в животі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути