Ексклюзиви
середа, 16 вересня 2009 16:13

У КНДР відкрився перший університет на іноземні кошти

У КНДР відкрився перший університет на іноземні кошти

У КНДР відбулася церемонія відкриття Пхеньянського науково-технічного університету - першого в Північній Кореї ВНЗ, побудованого за рахунок інвестицій з-за кордону.

Як очікується, в 2010 році в університет поступлять близько 200 студентів. У 2009 році курс університету буде апробуватись.

Частина лекцій у ВНЗ читатиметься англійською мовою. В університет запрошуватимуть іноземних викладачів, зокрема громадян Південної Кореї і США.

Відкриття університету з 2001 року домагався американець корейського походження Джеймс Кім (він же Кім Чжин Ген). Саме він призначений ректором ВНЗ. Раніше Кім вже заснував Яньбяньський науково-технічний університет в китайському місті Яньцзі.

У 1998 році Кім був запідозрений на батьківщині в шпигунстві на користь США і провів шість тижнів у в"язниці. Йому загрожувала страта, але у результаті він був виправданий.

Головними спонсорами відкриття навчального закладу стали корейські общини за кордоном, а також християнські організації з Південної Кореї. Всього на реалізацію проекту було витрачено більше 30 мільйонів доларів.

За планом Пхеньянський науково-технічний університет повинен був відкритися ще в 2007 році. Проте відкриття затрималося через складнощі, пов"язані з ядерною програмою КНДР, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У КНДР відкрився перший університет на іноземні кошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути